Gençlik Haftası'nda Efeler Belediyesi'nden Anlamlı Klip

Efeler Belediyesi ’Gençlik Haftası’ dolayısıyla belediye bünyesindeki halk oyunu kursiyerlerinin rol aldığı ’7’den 70’e Efeler’ klibini hazırladı. Hazırlanan klip sosyal medyada vatandaşlar tarafından ilgi odağı oldu.

Gençlik Haftası'nda Efeler Belediyesi'nden Anlamlı Klip
Efeler Belediyesi, gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş, toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla kutlanan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’nı çektiği kliple anlamlandırdı.

6 ay boyunca çalıştılar

Efeler Belediyesi’nin kültür ve sanat merkezlerinde halk oyunu eğitimi alan kursiyerden oluşan ekip 6 ay boyunca titiz bir şekilde çalışarak gösteriye hazırlandı. 6 ayın sonunda hünerlerini sergilemek üzere Sevgi Yolu’nda toplanan halk oyunları ekibi, aynı anda Efeler Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korosu üyelerinin seslendirdiği Kerimoğlu ve Koca Arap oyunları oynadı. Erkek oyunu olarak bilinen Koca Arap Zeybeği’ni kadın kursiyerler de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek başarı ile oynadı. Zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından dikkatle izlendi. Dakikalarca alkışlanan gösteri sonrası dağıtılan Türk Bayraklarını alan vatandaşlar ve kursiyerler hep bir ağızdan İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı söyledi.



Sosyal medyada ilgi odağı oldu

Gençlik Haftası’nda belediyenin sosyal medya adreslerinde paylaşılan görüntüler kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. Vatandaşlar tarafından da beğenilen klip yüzlerce kişi tarafından da paylaşıldı.
Kaynak: İHA