Gazeteci Nehir Sağır, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren gazeteci Nehir Sağır (49), son yolculuğuna uğurlandı.

Evinde kalp krizi sonucu dün hayatını kaybeden gazeteci Sağır için çalıştığı Ege Telgraf gazetesi önünde tören düzenlendi.

Ege Telgraf Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Süphandağlı, törende yaptığı konuşmada, yaşadıkları ani kaybın ardından derin üzüntü duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çok acı bir şey ondan ayrılmak, onun yerinin hiçbir şekilde dolmayacağına eminim. Hepimiz bir gün öleceğiz ama Nehir'in ölümü gerçekten çok erken oldu. İnşallah mekanı cennet olur. Burada bir eksiğimiz, cennette bir fazlamız olacak. Tüm sevdiği ağabeyleri, Sezer ağabeyi, Can ağabeyi onu mutlaka karşılayacak. Başta ailesi olmak üzere hepimize Allah sabır versin. Ege Telgraf ailesi olarak biz onu hiç unutmayacağız. Onun yokluğu doldurulamaz."

Sağır, daha sonra Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Buca Kaynaklar Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.

Törene, Sağır'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP İzmir Milletvekili ve eski İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, iş arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Gazeteci Nehir Sağır kimdir?

İzmir'de 1969 yılında doğan Nehir Sağır, ilk ve orta öğretimini İzmir’de tamamladıktan sonra 1986 yılında Ege Telgraf gazetesinde çalışmaya başladı. Gazetenin çeşitli departmanlarında görev üstlenen Nehir Sağır, vatani görevini de Foça Komando Taburu’nda yaptı. Askerlik sonrası Ege Telgraf’taki görevine geri dönen Sağır, o dönemden bu yana gazetede sayfa sekreterliği ve teknik müdürlük görevini sürdürüyordu.

Kaynak: AA