Engelli Zabıta Memurundan Kaldırıma Park Eden Araç Sahiplerine Kırmızı Kart

Maltepe’de engelli zabıta memuru Kenan Dolu, kaldırıma araçlarını park ederek yaya geçişlerini işgal eden sorumsuz araç sahiplerini sarı ve kırmızı kartlarla uyarıyor. Tekerlekli sandalyesiyle sokak sokak gezen Kenan Dolu, kurala uymayan araçları belediye başkanına iletiyor.

Engelli Zabıta Memurundan Kaldırıma Park Eden Araç Sahiplerine Kırmızı Kart
Maltepe Belediyesi’nde 4 yıldır görev yapan engelli zabıta memuru Kenan Dolu, cadde üzerinde kaldırıma ve engelli rampasına park eden araçları ilk önce sarı daha sonra kırmızı kart ile uyarıyor. Kurala uymamaya devam eden araçların fotoğraflarını çeken Dolu, sosyal medya üzerinden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a gönderiyor. Tekerlekli sandalyesiyle ilçeyi sokak sokak gezen Kenan Dolu, vatandaşların geçişini engelleyen araç sahiplerini uyarıyor.

15 yaşında yürüyemez hale geldiğini belirten Kenan Dolu, “Bağdat Caddesi üzerindeki engelli yürüyüşlerini açmaya çalışıyorum. Araçlar park ediyor. Onları kaldırmaya çalışıyorum. Önce kart uyarısı ile başladık işe. Kartlarda ‘beni yine engelledin’ yazıyor. Sarı kart ilk uyarı. Sarı kartı koyuyorum. Dikkate almıyorsa kırmızı kartı koyuyorum. Onu da dikkate almıyorsa sirenim ile uyarıyorum, anons da edebiliyorum. Anons ettiğim zaman gelip alıyorlar. Ayrıca bozuk yolların videolarını çekip başkana gönderiyorum. O da ekipleri gönderip onarıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Engellilerimiz acınacak bireyler değildir"

"Kenan Dolu belediyenin emektarı oldu, çalışanı oldu" diyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, engelliler konusunda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini ifade ederek, “O gün, bugündür ciddi bir mücadele veriyor. Maltepe’nin sokaklarını arşivliyor. Çukur olan sokakları, kaldırıma park eden araçları fotoğraflayıp bana gönderiyor. Ben de hemen arkadaşlarıma yönlendiriyorum. Onlar da gün içerisinde bu sorunu çözüyorlar. Çok önemli bir görev alıyor. Hep söylüyorum beraber yaşadığımız engellilerimiz acınacak bireyler değildir. Onlara gerçekten çalışabilecek olanakları sunduğumuzda topluma faydalı bireye de dönüşebiliyor” dedi.

Kaynak: İHA