Engelli Gence Yardım Eli

Muğla'nın Milas ilçesinde bedensel ve zihinsel engelli gence Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki şehit, gazi, engelli ve diğer hizmetlerden yararlanan aileleri ziyaret etmeye başladı.

Ekiplerin bu ziyareti sırasında Milas'ın Gümüşlük Mahallesi'nde, 6 aylıkken geçirdiği hastalık sonucu bedensel ve zihinsel engelli hale gelen Cemil Yalçın'ın (34) tekerlekli sandalyesi bulunmadığı belirlendi. Ekiplerin durumu bildirmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu'nun talimatıyla gence tekerlekli sandalye temin edildi. Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü görevlileri, engelli gencin eğitim aldığı özel rehabilitasyon merkezine giderek tekerlekli sandalyeyi teslim etti.

Anne Zübeyde Yalçın gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllardır eski tekerlekli sandalyenin atıl durumda olduğunu ve ev içinde Cemil'i hareket ettirmenin çok güç olduğunu, imkansızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalyeyi temin edemediklerini anlattı.

Ekiplerin, ziyarete geldiklerinden bir gün sonra bu eksikliklerinin giderildiğini dile getiren Yalçın, "Cemil'i canı sıkıldığında dışarıda gezdiremiyorduk. Ancak, okul ve ev arasında araçla gidip geliyorduk. Şimdi sandalyesi var. Cemil ve biz çok mutlu olduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA