Ege Üniversitesi Rektörü Budak'tan EİB'e Ziyaret

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege İhracatçı Birliği (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'yi ziyaret etti.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Budak, ülke ekonomisinin gelişmesi için üniversiteler ile iş dünyasının el ele vermesi gerektiğini belirtti.

Ege Üniversitesi'nin bu motivasyona hazır olduğunu dile getiren Budak, üniversitenin 3 bin 300 akademik personeli ve 63 yıllık bilimsel birikimini topluma aktarmak için yeni adımlar atacağını aktardı.

Türkiye ekonomisinin gelişip büyümesi ve dünya ile rekabet edebilir olmasının yolunun üniversitelerin bilimsel çalışmalarını üretim sektörlerine aktarmasından geçtiğini ifade eden Budak, şunları kaydetti:

"Bu bilinçle Ege Üniversitesi bilimsel bilgiyi toplumla paylaşmak için yeni bir motivasyonla harekete geçiyor. Sanayicimiz, ihracatçımız ile işbirlikleri konusunda yeni adımlar atmak istiyoruz. Bu ekonomik mücadeleye üniversite olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istiyoruz. İzmir ve Ege Bölgesi gerek sanayi üretimi gerekse ihracat potansiyeli ile Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip. Üniversitemiz, kentimiz bölgemiz ve ülkemizin ekonomik açıdan daha da güçlenmesi için çabalarını sürdürecek."

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise üniversite-sanayi iş birliğine inandıklarını, katma değerli ürün ihracatını arttırmak için EİB ile Ege Üniversitesi'nin uzun yıllardır ortak projelere imza attığını, önümüzdeki süreçte de bu işbirliklerinin artması için hazır olduklarını kaydetti.

EİB bünyesinde yer alan 12 ihracatçı birliğinin 7'sinin tarım sektöründe, 5'inin ise sanayi sektörlerinde faaliyet gösterdiği bilgisini veren Eskinazi, "Tekstil sektörü olarak; Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ile uzun yıllardır çalışıyoruz. Tüm sektörlerimizin üniversite ile ortak çalışmak istediği konuları tespit edip yol alacağız. İhracat iyi olursa Türkiye iyi olur, 2023 yılı ihracat hedeflerine ortak hareket ederek ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA