Edremit'te 'Zeytin Kümelenmesi' Kurulacak

Edremit ilçesindeki zeytin ve zeytinyağı üreticilerini bir araya getirecek "zeytin kümelenmesi" kurulacak.

Edremit Belediyesi önderliğinde, Edremit Ticaret ve Ziraat odalarınca ortaklaşa hazırlanan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından finanse edilen Edremit Zeytin Kümelenmesi Kuruluyor Projesi'nde çalışmalar sürüyor.

İlçedeki zeytin ve zeytinyağı üreticilerini bir araya getirecek "zeytin kümelenmesini" oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında, üniversite, belediye ve odaların yetkililerinden oluşan 7 kişilik heyet, üreticiler ile sektörde faaliyet gösteren firma temsilcilerinin görüş ve önerilerini topladı.

Heyet, topladığı görüşleri Edremit Ticaret Odasında düzenlenen toplantıyla analiz ederek, kümelenmenin oluşturulması için stratejik yol haritasını belirlemeye başladı.

Proje yetkilisi Hilal Tunca, yaptığı açıklamada, yaptıkları toplantıyla bundan sonra atacakları adımları belirleme konusunda fikir alışverişi yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Farklı kurumlara yapacağımız sunumlarda alacağımız sonuçlarla atacağımız adımları belirleyeceğiz. Bu kapsamda öncelikle bir dernek kuracağız. Sonrasında kurucu üyelik kabulüne başlayacağız ve bu firmalar ve kurumlarla birlikte kümelenmemizi kurmuş olacağız. Kümelenmemiz kurulduktan sonra farklı destek projeleri ve hibe projelerine başvuracağız ve başarıya ulaşmaya çalışacağız."

Kaynak: AA