Bozüyük'te 3 Bin Öğrenci Ecdadıyla Buluştu

Bozüyük Belediyesi’nin kültür turları kapsamında yaklaşık 3 bin öğrenci, düzenlenen geziler kapsamında ecdadı ile buluşarak tarihini öğrendi.

Bozüyük'te 3 Bin Öğrenci Ecdadıyla Buluştu
Bugüne kadar gençlere yönelik birçok alanda başarılı çalışmalar gerçekleştiren Bozüyük Belediyesi, eğitim alanında yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan “Bozüyük Gençliği Ecdadıyla Buluşuyor” protokolü kapsamında yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı Bozüyük Belediyesi kültür turları sona erdi. Proje kapsamında ilçe genelindeki okullarda eğitim gören tüm 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan 905 öğrenci Bilecik gezisi ile Osmaneli Tarihi Evleri’ni, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi’ni, Dursun Fakıh Türbesi’ni, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ve Metristepe Zafer Anıtı’nı ziyaret ederek tarihlerini öğrendiler. Ortaokul 7. Sınıflardan bin 25 öğrenci Ankara’ya giderek TBMM binası, Eski Meclis Binaları ve Anıtkabir’i ziyaret etti. Lise 11. sınıf öğrencilerinden 978 öğrencimiz Çanakkale’ye giderek 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Abide, Yahya Çavuş Şehitliği, Zığındere, Alçıtepe Hastane Müzesi, Seyit Onbaşı, Çanakkale’de Aynalı Çarşı ve Askeri Müze’yi ziyaret etti, Çanakkale ruhunu yerinde yaşadı, tarihe ismini altın harflerle yazdıran ecdadımız hakkında bilgi sahibi oldu. Bozüyük Belediyesi tarafından geleceğimizin teminatı gençlerimiz için tamamen ücretsiz olarak düzenlenen kültür turlarında öğrencilere kahvaltı ve öğle yemeği, Çanakkale gezilerinde bunlara ilave olarak akşam yemeği ikramında bulunulurken profesyonel rehberlik hizmeti de ücretsiz olarak sunuldu.

Başarı ile tamamlanan proje öğrencileri mutlu ederken öğrenci velileri tarafından da takdir ile karşılandı. Veliler kültür turları hakkında projenin yeni yetişen nesil için çok faydalı olduğunu belirterek Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA