Azerbaycan'da Yaşayan Ahıska Türkleri İftarda Buluştu

Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türkleri, Saatlı bölgesinde düzenlenen iftarda bir araya geldi.

Azerbaycan'da Yaşayan Ahıska Türkleri İftarda Buluştu
Türkiye Diyanet Vakfı’nın desteğiyle Türkiye Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından Ahıskalıların çoğunun yaşadığı Saatlı bölgesinde Ramazan gıda paketi dağıldı ve iftar verildi.

Saatlı iline bağlı Garayev köyünde gerçekleştirilen ve çok sayıda Ahıska Türkünün ağırlandığı iftara katılan Türkiye Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, “Kilometrelerce ötede kardeşlerimizle buluştuk. Gıda kolileri getirdik. 20 köyden 300-400 civarından Ahıskalı kardeşlerimizle buluştuk. İftar vereceğiz, gıda kolilerimizi dağıtacağız. Muhtaçlara ihtiyaç sahiplerine gönüllere dokunacağız. Buradaki Müslümanların iftar sofralarında, sahur sofralarında dualarını bölüşmek isteyen Türkiyeli, Anadolulu kardeşlerimizin hediye ettiklerini buradaki kardeşlerimizle buluşturuyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Filistin’deki, dünyanın her bir tarafındaki kardeşlerimizi unutmuyoruz. Türkiye’mizin üzerindeki bulutların kalkması için, daha yükseklere kalkması için buradaki insanların dualarını hissediyoruz. Azerbaycan’ımız ve Türkiye’mizin kardeşliği, bir dahaki Ramazanları, bayramları Karabağ’da açabilmenin duasını ediyoruz buralarda. Ruhumuzu beslemek üzere Rabbimizin gökten indirdiği vahiy, kalplerimize indirmek, beynimize ve aklımıza, ahlakımıza indirmek üzere de Kur’an-ı Kerim’i kardeşlerimize hediye etmek istiyoruz” dedi.

Dua edilmesi ve ezan okunmasının ardından iftarını açan Ahıskalılara geleneksel Azerbaycan yemekleri ikram edildi. İftar programı kapsamında 300 kutu gıda paketi dağıtıldı.
Kaynak: İHA