15 Temmuz'da Çengelköy Ve Kuleli Askeri Lisesi'ndeki Olaylara İlişkin Dava

Müştekilerin beyanda bulunmasının ardından duruşma yarına ertelendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılandığı davanın 23. duruşması tamamladı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada tanık olarak dinlenen müşteki Fatih Çevre, 00.00 sıralarında darbe girişimini öğrendiğini ve Kısıklı'ya gittiğini söyledi.

İlerleyen saatlerde polislerin telsizinden Çengelköy'de durumların karışık olduğunu öğrendiğini söyleyen Çevre, "Güzeltepe yolundan Çengelköy'e araçla indim. Araca iki el ateş edildi. Biri omzumdan girdi, çıktı. Diğer kurşun direksiyonda kaldı. Araç kendi kendine ilerlemeye başladı. Durduktan sonra ateş etmeye devam ettiler. Omzum hala kırık durumdadır." şeklinde konuştu.

Müşteki Selman Korkmaz arkadaşlarıyla birlikte Çengelköy'e indiklerini, sanık eski albay Mürsel Çıkrıkçı'nın kendilerini araçtan indirdiğini söyledi.

Kimliklerini ve telefonlarını Çıkrıkçı'nın aldığını söyleyen Korkmaz, "Çıkrıkçı, arkadaşımın kafasına dipçikle vurdu. Daha sonra yerde tekmeledi. Ardından bizi polislere kelepçeletti." diye konuştu.

Müştekilerin ifadelerini tamamlamasının ardından söz alan bazı sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu iddia ederek tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti avukatların taleplerine devam edilmek üzere duruşmayı yarına ertelendi.

Kaynak: AA