Varto'nun Tepe Köyü Taşınacak

Muş'un Varto ilçesinde Murat Nehri üzerinde yapımı devam eden Alpaslan 2 Barajı alanında kalan Tepe köyünün taşınması için çalışmalara başlandı.

Tepe Köyü Muhtarı Nesim Çelik, yaptığı açıklamada, 218 yıllık geçmişe sahip köylerinin 99 hane ve yaklaşık 600 nüfuslu olduğunu belirterek, ancak köylerinin baraj alanında kalmasından dolayı yerleşim yerlerinin değiştiğini belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise Tepe köyün taşınacağı yeni yerleşim alanında altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirerek, "Tepe köyünün yaklaşık 2 kilometre üzerinde hazineye ait 200 parselde planlaması ve imarı yapıldı. Şu anda iç hatlardaki dolgu ve drenaj çalışmaları devam ediyor. Köyün içinde 9,5 kilometre bir yol ağı bulunuyor. Uzun süredir parseller arası yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Tepe köy suyun altında kalacak olması nedeniyle köyümüzün yerleşim alanına başladık. 2020 yılında barajın önünün kapatılması durumunda öncelikli taşıması gereken bir köyümüzdür. Hizmet anlamında eksiksiz olarak köyümüzü inşa ederek hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA