Meteoroloji'den Ankara için çok kritik uyarı!

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Son günlerde sel baskınlarının hayatı olumsuz etkilediği Ankara ve Erzurum için bugün de sel uyarısı yapıldı. Bölgelere 21-50 kg/m2 yağış düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Ankara için çok kritik uyarı!
Meteoroloji'den Ankara için çok kritik uyarı!
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu' nun kuzeydoğusu ile Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bolu ve Van çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bolu ve Van çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.