İzmir'den Gelen Konuk Öğrencilere İftar Verildi

İçişleri Bakanlığınca yürütülen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında İzmir'den Elazığ'a gelen konuk öğrenciler için iftar programı düzenlendi.

İzmir'den Gelen Konuk Öğrencilere İftar Verildi
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan ve ülkenin farklı coğrafyalarındaki çocukların karşılıklı ziyaretlerle şehirleri, kültürleri tanımalarının amaçlandığı Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında İzmir'den Elazığ'a gelen öğrenci grubu, kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Günlük gezi programının ardından konuk öğrenciler için Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonu'nda iftar düzenlendi.

Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, Biz Anadoluyuz Projesi ile kültür kaynaşması sağlandığını söyledi.

Projenin öğrencilerin hayatında önemli yer alacağını ifade eden Kaçmaz, şunları kaydetti:

"Projede daha önce de biz bin 800 öğrencimizi Elazığ'dan Manisa'ya göndermiştik. Burada amaç gönülden gönüle köprü kurabilmek, kaynaşabilmek kardeşliğimizi pekiştirebilmek. Sizlerin hayatında her an bir dönüm noktası yaşadığınız her şey sizin hayatınıza bir değer katacak. İnşallah bu proje ile Elazığ'dan alacağınız dönütler sizin hayatınızda önemli bir yer alacaktır. "

İl Milli Eğitim Müdür Fevzi Göktürk de "Ben sizleri burada turizm elçileri olarak görüyorum. Her gittiğiniz yerde Elazığ'ı en güzel şekilde anlatırsanız gezdiğiniz gördüğünüz yerleri bu proje anlam kazanmış olur." dedi.

Proje kapsamında Elazığ'a konuk olan öğrencilerden Sude Yılmaz, Elazığ'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Burada çok güzel insanlar gördük, güzel yerler gördük. Gezi güzeldi. Elazığ çok modern bir yer, ben böyle beklemiyordum; çok güzel Batı'dan bir şehir gibi." diye konuştu.

Öğrencilerden Buse Yılmaz da Elazığ'ın tarihi yerlerini gezdiklerini ve çok beğendiğini söyledi.

Kaynak: AA