'Gladyatörler Kenti'nde Antik Çağ Çocuk Oyunları

"Gladyatörler kenti" olarak bilinen Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde düzenlenen etkinlikte, bölgede yaşayan çocuklar antik çağ çocuk oyunlarıyla tanıştırıldı.

"Antik Çağ Spor Oyunları" temasıyla düzenlenen etkinlik dolayısıyla Eskihisar İlkokulu'nda eğitim gören öğrenciler antik kente getirildi.

Müze uzmanları tarafından antik kentte gezdirilen ve eserler hakkında bilgi verilen öğrenciler, daha sonra kentin içerisinde oluşturulan alanlarda antik çağ çocuk oyunları oynayarak resim yaptı.

Öğrenciler daha sonra Osman Hamdi Bey'in Lagina Kutsal Alanı'nda kazıevi olarak kullandığı, restore edildikten sonra müze haline getirilen Osman Hamdi Bey Konağı'nı gezdi.

Programa, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, Müdür Yardımcısı Aysun Doma, Şube Müdürü Aydın Durdu, Şube Müdürü Mehtap Yıldız, Müze Müdürü Sabiha Pazarcı ve yetkililer katıldı.

Etkinlikte, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtma ve Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Aydın Durdu'nun “Muğla Fotoğrafları Sergisi” açıldı.

Kaynak: AA