Bitlis'te Yapılacak Caminin Temeli Atıldı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesince, Hüsrevpaşa Mahallesi'nde yaptırılacak caminin temeli atıldı.

Caminin temel atma törenine katılan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki afet konutlarının yaklaşık 12 yıl önce yapıldığını anımsattı.

Ustaoğlu, 400 civarındaki afet konutunda 2 bin 500 nüfusun yaşadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Mahallelerin cami yapılması için talepleri vardı. Bu afet konutları 12 yıl önce yapılmış. Burada cami olmaması üzüntü verici. Yan tarafta cezaevi var. Buraya ziyarete gelen vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılayacağı bir cami yok. Bugün belediye olarak 380 metrekare civarındaki bir alanda inşa edeceğimiz 400 kişi kapasiteli caminin temelini atıyoruz. Yüklenici firmamız 60 günde bunu bitireceğini söyledi. Böylelikle vatandaşın en fazla ihtiyaç duyduğu bu hizmeti yerine getiriyoruz. Caminin alt katında kadın ve erkek lavaboları ile taziye evi ve Kur'an kursu olacak. Bu mevki ilk defa camiye kavuşuyor. Caminin arka tarafındaysa yine çocukların ve gençlerin çok rahat kullanacağı güzel bir parkın da ihalesini yaptık. Bu mahallemiz yıllardır hizmetten mahrum kaldığı için genç ve çocuklarımıza hitap eden semt sahaları ve eğlence alanları yapacağız."

Caminin temelinin atılmasının mutluluğunu yaşayan vatandaşlar ise Vali Ustaoğlu'na teşekkür etti.

Okunan duaların ardından Vali Ustaoğlu tarafından caminin temeli atıldı.

Kaynak: AA