Adana'da Adliye Birimlerine 'Giysi-Tekstil Kumbarası' Kondu

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen "Eskimesin Eşyalar Yenilensin Hayatlar" isimli proje kapsamında, adliyeye bağlı birimlere "Giysi-Tekstil Kumbarası" konuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yaşlı, bakıma muhtaç, kimsesiz ve zor durumda olan kişilere destek sağlanması amacıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi tarafından "Eskimesin Eşyalar Yenilensin Hayatlar" isimli proje hazırlandı.

Proje kapsamında Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi'nde, haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilenlerle cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik kapsamında çeken hükümlüler için "Eğitim ve Yenileme Atölyesi" oluşturuldu.

Atölyeye sanayi tipi ütü ile overlok, çamaşır, kurutma ve dikiş makineleri alınıp hükümlüler, bu alanlarda eğitim verilerek meslek edindirilip atölyede kamu yararına çalışma kapsamında görevlendirilirken, proje çerçevesinde, Çukurova Belediyesi işbirliğiyle adliye ana bina, ek-1 ve ek-2 binalar ile Adana Göltepe Eğitim Tesisleri'ne ‘"Giysi-Tekstil Kumbarası" kondu.

Bu kumbaralarda toplanan kıyafet ve tekstil malzemeleri, hükümlüler tarafından atölyede yıkama, ütüleme ve tadilat işlemlerinden sonra kullanılabilir hale getirilerek ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Denetimli Serbestlik hükümlülerinin yardım eli uzattığı kişiler arasında, Adana Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesindeki ihtiyaç sahibi hükümlüler de bulunuyor. Öte yandan projeyle kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından tespit edilen yaşlı, yoksul ve engellilerin çamaşırları, hükümlüler tarafından dönem dönem evlerinden alınarak yıkanıp ütülendikten sonra tekrar evlerine teslim ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verdilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, proje ile kamu hizmetinin çok doğru şekilde uygulandığını belirterek, hükümlülerin bir yandan cezalarını çektiklerini, bir yandan da meslek öğrenerek yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine destek olduğunu kaydetti.

Yeldan, "Kamuya faydalı bir işte çalışma cezası alan hükümlülerimizin, atölyelerimizde aldığı mesleki eğitimle yaptıkları üretim ve paylaşımlar cezanın nasıl yarara dönüştüğünü gösteriyor. Onların çamaşırını yıkıyor, ütüsünü yapıyor, tadilatlarını tamamlıyor. Bu çalışmadan hem halkımız, hem de hükümlülerimiz faydalanıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA