Vali Doğanay'dan İnceleme

Artvin Valisi Ömer Doğanay, inşaatı devam eden 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu.

Doğanay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı'nın da katıldığı incelemelerde, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Şenol Çiftçioğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çiftçioğlu, Artvin Valiliği bünyesinde 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecek 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasında çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, bugün itibarıyla yüzde 80 fiziki gerçekleşme sağlanan inşaatın temmuz ayı içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Türkiye'de farklı acil çağrı durumları için halihazırda farklı hizmet numaraları kullanıldığını anımsatan Çiftçioğlu, şunları kaydetti:

"Birden fazla acil çağrı numaralarının, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi tek numara (112) altında toplanması için 112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi İçişleri Bakanlığımız koordinesinde yürütülmektedir. Büyükşehir belediyesi bulunan illerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı, diğer illerde ise valilikler bünyesinde, il mülki sınırlarını kapsayacak şekilde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görev alanlarına giren her türlü acil çağrının karşılanması, sevk ve koordine edilmesi amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi müdürlükleri kurulmuştur."

Kaynak: AA