Sakarya Valisi Balkanlıoğlu, Koruyucu Ailelerle İftarda Buluştu

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, koruyucu ailelerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Serdivan ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen programda konuşan Balkanlıoğlu, insanoğlunun anne ve babasını kendisinin seçemediğini söyledi.

Bazılarının gelir düzeyi yüksek ve mutlu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini, bazılarının da bombalar altında dünyaya geldiğine işaret eden Balkanlıoğlu, "İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı birçok açıdan büyük himmetler taşıyor. Açlık ve susuzluk çeken birçok bölgeler var, aç insanlar var. Kur'an-ı Kerim'de 200'den fazla ayet var ki; mağdurlara, yetimlere yardımcı olun diyor bize. Böyle yapmayan insanların büyük bir azaba uğrayacağı söyleniyor." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, Hazreti Muhammed'in yetimlerle ilgili birçok tavsiye ve nasihatte bulunduğunu da aktararak, şunları kaydetti:

"Allah'ın rızası bu tür yetimlerin, mağdurların, ihtiyaç sahiplerinin üzerinde. Bu kadar önemli yetimlere bakmak, öksüzleri sevindirmek, paylaşmak. Ben bu fedakar ailelerimizi kutluyorum. Sevgiye, himayeye muhtaç bu yavrularımızı alıp evlerinde bir anne, baba şefkatiyle büyütüyorlar. Bundan daha büyük sevap var mı? En büyük sevap bu. Allah'ın bize emanet ettiği yetimlere, öksüzlere, kimsesizlere, yardıma muhtaç insanlara bakmak, onları aile şefkatiyle büyütmek."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu da bakanlığın bünyesinde yaklaşık 14 bin civarında çocuğun koruma ve bakım altında olduğunu, 5 bin 642 çocuğun da koruyucu ailelerin yanında bulunduğunu dile getirdi.

İl Müdürlüğü olarak çocuk ve çocuk hizmetlerine dair her konu başlığını geliştirdiklerini, güçlendirdiklerini ve daha iyiye taşıma gayretiyle çalıştıklarını aktaran Işıksu, şunları söyledi:

"Sakarya ilimizde de 65 koruyucu ailemizin yanında 73 çocuğumuz bulunmaktadır. Kurum bakımında ve sorumluluğumuz altındaki çocuklarımızın her biri, Bakanlığımızın gerçekleştirdiği dönüşüm kapsamında ev ortamında en güzel fiziksel koşullarda yaşıyorlar. Ama biz bütün çocuklarımızın, özellikle de 0-6 yaş arasındaki bütün çocuklarımızın aile ortamında yaşamasını, aile sıcaklığını hissederek büyümesini istiyoruz."

Kaynak: AA