Öğretmen Adaylarının Mezuniyet Coşkusu

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, mezuniyet coşkusu yaşadı.

Balkan Kongre Merkezi'ndeki törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, medeniyetin yeni tohumlarının, taze fidanların mezuniyet gururunu yaşadıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ''Türk çocuğu, atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Muhtaç olduğunuz kuvvet damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur'' sözleriyle konuşmasını sürdüren Tabakoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün mezun oluyor ve aramızdan ayrılıyorsunuz. Yıllar önce çıktığınız bu yolculuk bugün yeni bir mecraya açılıyor. İnternet ve bilişim çağı dediğimiz yeni bir dönemin içerisindeyiz. Bu yeni dönemde bilgi çok hızlı değişiyor. Sizler çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak yetişen fertler olarak bilgilerinizi her zaman taze tutacak ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak yeni nesilleri yetiştireceksiniz.

Attığınız bu yeni adımda yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sevgili anne ve babalar, sizler için çok özel ve anlamlı bir gün yaşıyorsunuz. Göz bebeği evlatlarınız bugün mezun oluyor. Hepinizi kutluyorum. Onlar, gittikleri yerde bir yanlışı düzelttiklerinde, iyi insanlar yetiştirdiklerinde, bu güzellikten elbette siz de pay alacaksınız. Öğrencilerimizi yetiştiren üniversitemizin kıymetli akademisyenlerinin de önemi ve değeri büyük. Onların da değerli çabaları ve emekleri var. Bu düşüncelerle tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve aileleri tebrik ediyorum.”

Eğitim Fakültesi birincisi ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esma Çalhan ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rıdvan Canım'ın da konuşma yaptığı törende dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi.

Öğrenciler daha sonra mezuniyetlerini keplerini havaya atarak kutladı.

Kaynak: AA