'Futbol Kardeşliği' Projesi Kapanış Şenliği

UEFA ve FIFA’nın başlatıp desteklediği Grassroots Çocuk Futbolu’na bağlı olarak yürütülen ve İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Spor Yöneticiliği Bölümü bünyesinde bu yıl ikincisi düzenlenen, "Futbol Kardeşliği" Projesi’nin kapanış şenliği gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, sporun gelişimdeki birleştirici ve aracı rolünü futbolla harmanlayarak Suriyeli ve Türk çocukları bir araya getiren proje, UEFA ve FIFA’nın başlattığı ve desteklediği Grassroots Çocuk Futbolu Programı’na bağlı olarak, 6-12 yaş aralığındaki çocukları dil, din, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin futbolla buluşturmak ve kaynaştırmanın amaçlandığı bir çerçevede gerçekleştirilerek tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonunun eğitim, Pendik Belediyesi’nin malzeme, servis ve kumanya desteği sağladığı, Pendik Spor Kulübü ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği projenin kapanış şenliğinde, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Özer, projeyi destekleyen Ahmed-i Hani Kültür Merkezi Müdürü Adil Yağcı’ya, Çamlık İlkokulu Müdürü Emin Dönmez’e, Zübeyde Hanım İlkokulu Müdürü Caner Yıldız’a ve projede yer alan çocukları etkinlik süresince yalnız bırakmayan öğretmenler Taylan Coşan, Emine Karayılan ve Emine Yazıcı’ya plaket verdiler.

Kaynak: AA