DHMİ Genel Müdürlüğü'nün 85. Kuruluş Yıl Dönümü

Malatya Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün 85. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Malatya Havalimanı'nda tören düzenlendi.

DHMİ'den yapılan açıklamaya göre, Malatya Havalimanı Müdürü Yücel Besim Aladağ, havalimanındaki törende yaptığı konuşmada, DHMİ'nin geçmişten bugüne gelişimini anlattı.

Aladağ, DHMİ'nin havacılık sektöründe kendini rekabete açtığını, yenilediğini, vizyonu ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Özellikle, uluslararası havalimanlarımızın dış hat uçak ve yolcu trafiklerinde önemli gelişmeler gerçekleşmekte olup Atatürk Havalimanı ile Antalya Havalimanı, yaşanmakta olan uluslararası trafik artışı nedeniyle Avrupa'nın da önde gelen havalimanları arasında yer almaktadır.Malatya Havalimanımızda da 2017 verilerine bakarsak yükselen bir grafik görülecektir. 2017 sonu itibarıyla havalimanımızdan 886 bin 412 yolcu geçişi olmuş ve 7 bin 195 uçak trafiği gerçekleşmiştir. 2018'de bu sayıları geçmeyi hedeflemekteyiz."

Bugün 16 bin kişiyle büyük bir aile olduklarını aktaran Aladağ, şunları kaydetti:

"Her gün yenilenen ve hızla globalleşen dünyamızda, gelişen ve büyüyen kuruluşumuzun vermekte olduğu işletme ve seyrüsefer hizmetlerinin kalitesi, verimliliği ve sürekliliği daha da büyük önem kazanmaktadır. Hava seyrüsefer hizmeti olarak bugün Türkiye hava sahası 1 milyon kilometrekareye ulaştı. Ülkemizdeki havalimanı sayısı ise 55'e ulaştı. Bununla beraber DHMİ, sadece bir işletme değil, ayrıca yatırımcı bir kuruluştur. Artık kendi havalimanlarımızı, kulelerimizi, pistlerimizi, apronlarımızı yapıyor, kendi yaptığımız tesislerimizi kullanıyoruz. Ekonomimize katkı sağlamak bu kuruluşun her zaman bir vasfı, çabası, temennisi olmuştur. Küresel bir marka olma yolunda somut adımlar atıyor ve havacılık sektöründe eğitimli insan gücü oluşturmak için bu yönde de yatırımlarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz."
Kaynak: AA