DHMİ 85. Yaşında

Diyarbakır Havalimanı Mülki İdare Amiri Hacı Hasan Gökpınar:'DHMİ modern havalimanlarıyla sektörde çığır açtı'.

Diyarbakır Havalimanı Mülki İdare Amiri Hacı Hasan Gökpınar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) modern havalimanlarıyla sektörde çığır açtığını söyledi.

DHMİ'nin kuruluşunun 85. yılı dolayısıyla Diyarbakır Havalimanın'nda Mülki İdare Amiri Gökpınar'ın da katılımıyla program düzenlendi.

Gökpınar, yaptığı konuşmada, Türk havacılık sektörünün önemli bir paydaşı olan DHMİ'nin son yıllarda çok önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak, "Vatandaşın konforlu şekilde yolculuk etmesini sağlamak için büyük çaba gösteriyor. DHMİ, modern hava limanlarıyla sektörde çığır açtı." dedi.

- Yolcu sayısı 2 milyonu aştı

DHMİ Diyarbakır Havalimanı Müdürü Mustafa Durak ise Türk sivil havacılık sektörünün küresel devleriyle rekabet eder hale gelmesinde düzenleyici ve denetleyici katkılarıyla doğrudan proje üreten, yatırım yapan hizmetlerini uluslararası standartlarda sunan DHMİ'nin büyük payı bulunduğunu söyledi.

29 Ekimde İstanbul’da açılması planlanan 3. havalimanının, dünyanın en büyük havalimanları arasında ve 2023 havacılık vizyonunun en önemli eserlerinden birisi olacağını işaret eden Durak, şöyle konuştu:

"Son 15 yılda Diyarbakır Havalimanı'nda yıllık 150 bin yolcudan 2 milyon yolcuya, Türkiye genelinde ise 9 milyon yolcudan 193 milyon yolcu sayısına ulaşılmıştır. Önemli olan da daha çok insanın, daha emniyetli ve kaliteli hizmet almak suretiyle havacılık sektöründen yararlanmasını sağlayabilmektir. Diyarbakır'da 2002 yılında iç ve dış hatlarda toplam 185 bin 262 yolcuya hizmet verilmiş iken 2017 yılında bu sayı yüzde bin 14’lük artış ile 2 milyon 64 bin 379'a ulaşmıştır. Şu an itibarıyla günde ortalama 36 iç hat seferi ile 6 bin yolcuya hizmet verilmektedir."

Kaynak: AA