Burdur'da 24 Haziran Milletvekili Aday Listeleri Açıklandı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesinde Burdur’da partilerin milletvekili aday listeleri açıklandı.

24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmesi gereken sürenin dolmasının ardından AK Parti -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) - Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) ve İyi Parti Burdur Milletvekili aday sıralaması belli oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 3 sandalye ile temsil edilen Burdur’da partilerin aday listeleri az önce belli oldu. Kurucu il başkanı Özçelik 5.dönem için vize alırken, Bucak Belediye Başkanlığına vekalet eden meclis üyesi ikinci sırada aday gösterildi.

Açıklanan sıralamaya göre, Burdur AK Parti’de kurucu il başkanlığı görevi yaptıktan sonra 22-23-24 ve 26.dönemlerde milletvekili olarak görev yapan Bayram Özçelik listede 1, Burdur’un Bucak ilçesinde belediye meclis üyeliği görevi yaparken Belediye Başkanı Süleyman Mutlu’nun FETÖ’den tutuklanması sonrasında bir süre belediye başkan vekilliği görevini üstlenen Yasin Uğur ikinci, Emine Aktaş ise 3.sırada yer aldı. Burdur AK Parti’de yer almayan en dikkat çekici durum ise 25 ve 26.Dönemde milletvekili olan, 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı olarak görev yapan milletvekili Reşat Petek’in listede yer bulamaması oldu.

CHP’de İyi Parti’ye gidip gelen mevcut vekil ilk sırada,

Burdur CHP’de, mevcut tek milletvekili ve bir süre önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı kadrosuna giren, sonrasında İyi Parti’ye geçen 15 CHP’li vekil arasında yer aldıktan sonra partisine geri dönen Milletvekili Mehmet Göker birinci, Recep Mutlucan ikinci, daha önce Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) başkanlığı görevi yaptıktan sonra partinin il başkanı olarak seçilmesinin ardından milletvekili adaylığı için istifa eden Osman Gök ise 3.sırada aday gösterildi.

MHP’de mevcut il başkanı ilk sırada aday gösterildi

Bilindiği gibi daha önce açıklanan MHP Burdur Milletvekili adayları ise, mevcut il başkanı iken istifa ederek aday adayı olan Hikmet Ökte listenin birinci sırasında, Hüseyin Ünlü ikinci ve Murat Arık üçüncü sıra olarak gösterilmişti.

İYİ Parti kurucu il başkanı ilk sırada yer aldı

İYİ Parti’de Burdur milletvekili adayları ise, kurucu il başkanıyken istifa eden Osman Kurt birinci, Hüseyin Erdem ikinci, Hatice Funda Bülbül ise 3.sıra olarak açıklandı.
Kaynak: İHA