Afrin Şehidinin Adı 112 Komuta Kontrol Merkezine Verildi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın talimatıyla Erzurum'da görev yaptığı 112 Komuta Kontrol Merkezine Afrin şehidi UMKE görevlisi Burak Tatar'ın ismi verildi, ailesine berat takdim edildi Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu: 'Genç kardeşimiz, arkasına bakmadan vatan ve memleket için, bölgeye huzur ve barışın getirilmesi için Türk ordusunun yaptığı harekata sağlık manasında destek olmak için gönüllü olarak giden kahramanlarımızın başında geliyordu'.

Afrin Şehidinin Adı 112 Komuta Kontrol Merkezine Verildi
Gönüllü olarak görev yaptığı Suriye'nin Afrin bölgesinde, hasta bakımına giderken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Burak Tatar'ın adı, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın talimatıyla Erzurum'da görev yaptığı 112 Komuta Kontrol Merkezine verildi.

Palandöken ilçesindeki 112 Komuta Kontrol Merkezinde düzenlenen programda konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, şehit Tatar'ın yaklaşık 2 ay önce gönüllü olarak Zeytin Dalı Harekatı'nın yapıldığı Afrin'e gittiğini kaydetti.

Tatar'ın Mehmetçik ve polise sağlık hizmeti vermek için orada olduğunu belirten Azizoğlu, "Şehidimiz oraya giderken de 'Sen, ben gitme dersek başka kim gidecek' diye de babasına söylemişti. Genç kardeşimiz, arkasına bakmadan vatan ve memleket için, bölgeye huzur ve barışın getirilmesi için Türk ordusunun yaptığı harekata sağlık manasında destek olmak için gönüllü olarak giden kahramanlarımızın başında geliyordu ama şehadet haberi geldi." diye konuştu.

Azizoğlu, Türkiye'nin kahraman şehitleri sayesinde çok büyük bir ülke olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu ülke, şehitleri ve gözünü kırmadan şehadete koşan kahramanları sayesinde dünyaya nam salan, huzurun ve kardeşliğin getirilmesinde ilk sırada gösterilen, herkesin gıpta ile izlediği bir ülke olma vasfını da muhafaza ediyor. Bu kahramanlar sayesinde böyle oluyor. Dünya mazlumlarının gözünü diktiği tek ülke ve büyük ülke Türkiye Cumhuriyeti. Neden büyük ülke? İşte Burak Tatar'lar sayesinde büyük ülke. Kahraman asker, polis ve büyük Türk milleti sayesinde büyük bir ülke. Gerektiği zaman hepimiz gözümüzü kırpmadan vazife, vatan ve millet uğruna şehadete koşacağız. Bunda hiçbir tereddüt yok."

Programda, şehidin ailesine şehitlik berat takdim edildi.

Merkezin girişinde oluşturulan "Şehit Paramedik Burak Tatar" köşesi, şehidin babası Yahya Tatar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş ile meslektaşlarının katılımıyla açıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA