Taraklı'ya Çevre Yatırımı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından çevreye ve su kaynaklarını korumaya yönelik olarak gerçekleştirilen yatırımlara bir yenisinin daha ekleneceğini belirtti.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda inşa edecekleri tesis ile Taraklı’nın atıksularını yüksek kalitede arıtacaklarını bildirdi.

Çevreye yönelik yatırımın şehre ve Taraklılılara hayırlı olmasını dileyen Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Şehrimize yeni bir atıksu arıtma tesisi daha kazandırmak için projemizi hazırladık. İnşallah Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi için ihaleye çıkacağız. Kanalizasyon ağımızı her geçen gün genişletiyoruz. Sakarya’yı doğası ile koruyor, doğası ile geliştiriyoruz. Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olan şirin ilçemiz Taraklı’ya yatırımlarımız hız kesmiyor. Bilindiği üzere ilçemize 4 milyonluk yatırımla 25 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa etmiştik. Şimdi bu kanalizasyon hattı ile topladığımız atıksuları dünya standartlarında arıtarak Göynük Deresi’ne ulaştıracak, Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi’nin projesini tamamladık. İnşallah en kısa süre içerisinde ihaleye çıkarak ilçemize ve şehrimize önemli bir yatırım daha kazandırmış olacağız."

Toçoğlu, Taraklı Çamtepe Mahallesi’nde yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda, Göynük Deresi kenarında inşa edecekleri tesis ile Taraklı’nın atıksularını yüksek kalitede arıtarak Göynük Deresi’ne deşarj edeceklerini ifade etti.

Projenin 1. kademesini 17 bin kişilik nüfusa hizmet edecek şekilde hazırladıklarını kaydeden Toçoğlu, "İlerleyen yıllarda nüfusa bağlı olarak 2. kademe inşasını da gerçekleştirebileceğiz. Tesisimiz günde bin 720 metreküp atıksu arıtabilecek kapasiteye sahip olacak. Son teknoloji arıtma sistemleriyle donatılacak. Çevreye yönelik bu ciddi yatırımımız şehrimize ve Taraklılı hemşehrilerimize hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA