Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzetbegoviç'le Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği Saraybosna’da Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç’le bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzetbegoviç'le Görüştü
Başkent Saraybosna’daki Devlet Başkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşme öncesinde bina önünde bekleyen Türk ve Bosna Hersek vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. İkili ve heyetler arası görüşmelerde Saraybosna ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında Türkiye’nin finansman desteği ile inşa edilecek otoyol projesi hususunda bir iyi niyet mektubu imzalanması bekleniyor. Liderlerin, Türkiye’deki erken seçim ve Bosna Hersek’te sonbaharda yapılacak seçimlere ilişkin görüş alışverişinde de bulunmaları bekleniyor.

Görüşmelerin ardından Erdoğan, İzetbegoviç’le birlikte Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç’in kabrini ziyaret ederek Kovaçi Şehitliği’ndeki mezarına çelenk bırakacak. Liderlerin daha sonra UETD Genel Kurulu’na geçerek ortak siyasi mesajlar vermeleri bekleniyor. Genel kurulun gerçekleştirileceği salonda İskandinav ülkelerinden gelen 50 kişilik bir grup dahil Avrupa’nın dört bir yanından yaklaşık 20 bin Türk vatandaşının erken saatlerden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekledikleri bildiriliyor.
Kaynak: İHA