Vali Balkanlıoğlu'nun İlçe Ve Okul Ziyaretleri

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.

Beraberinde, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve şube müdürleri ile önce Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Balkanlıoğlu'nu, burada öğrencilerden oluşan mehteran takımı karşıladı.

Öğrencilerin gösterisini izleyen Balkanlıoğlu, daha sonra öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi. Okul Müdürü Mustafa Bulut ve öğretmenlerle kısa süreli bir toplantı yapan Balkanlıoğlu, daha sonra sınıfları gezdi.

Öğrencilerle sıraya oturan Vali Balkanlıoğlu, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, daha sonra Serdivan ilçesindeki Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ne geçti.

Burada merkezin müdürü Metehan Serbest'ten bilgi alan Balkanlıoğlu, özel eğitim gören çocuklarla yakından ilgilendi.

Konferans salonunda okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, insanoğlunun nerede, hangi çağda, hangi anne ve babadan doğacağına karar veremediğini söyledi.

Akıl ve beden sağlığının da doğuştan geldiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Dolayısıyla büyük umut ve hayallerle çocuk bekleyen aileler, bazen engelli çocuk sahibi olabiliyorlar. Bazen görüyoruz, engelli çocuğu var diye eşini ve çocuğunu bırakıp giden babalar var. Bu yük daha çok annelerin sırtına biniyor. Anne ve baba ortak engelli birey sahibiyken, daha çok anneler bu işin derdini çekiyor, uğraşıyorlar. Çok büyük bir imtihan bu, sınav." diye konuştu.

- Engelimi de alır mısın?

Balkanlıoğlu, bu tür merkezlerde eğitim gören çocukların biraz daha komutlara cevap vermesinin aileler için çok büyük kazanım olduğunu vurgulayarak, kendisinin de kayak yaparken düşerek kolundan rahatsızlık geçirdiğini anlattı.

Tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştuğunu aktaran Balkanlıoğlu, "Bir kolun hareket etmesi meğer ne kadar büyük bir nimetmiş. Sahip olduğumuz şeyler ne kadar önemli. Engelli bir bireyi bulunduğu konumdan alıp bir adım öteye götürmek çok büyük bir başarı ve aileler için büyük mutluluk. Memleketimiz için de son derece önemli görev. Tabi bu sabır işi. O çocuklarla muhatap olmak ağır bir imtihan. Zaman içerisinde ailelerin de psikolojisi dayanamıyor." ifadelerini kullandı.

Vali Balkanlıoğlu, sürücülerin engelliler için ayrılan otopark yerlerine park etmemeleri konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "Bir yerde görmüştüm, hakikaten insanı düşündürüyor. Engelliler için ayrılan otoparka, 'Yerimi aldın, engelimi de alır mısın?' yazmışlar. Bu, beni etkilemişti. Bazen engelsiz vatandaşımız, engelli otoparkına park ediyor. Engelliler geliyor, park yeri bulamıyor. Buna dikkat edilmesi lazım." diye konuştu.

Ziyarette Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş ve şube müdürleri de hazır bulundu.

Kaynak: AA