TİKA'dan Moro Müslümanlarına Mobil Klinik Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filipinler'de Moro Müslümanlarının yaşadığı Bangsamoro bölgesinde sağlık hizmetine ulaşamayan halk için tam donanımlı operasyonel mobil klinik desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, cerrahi müdahale dahil her türlü tıbbi tedavinin yapılabileceği tam teçhizatlı klinik yetkililere teslim edildi.

Mobil kliniğin teslim edilmesi amacıyla Cotabato'da düzenlenen törene, Mindanao Adası'nın farklı bölgelerinden üst düzey yönetici, çeşitli kurum temsilcileri ile bölge halkı katıldı.

Törende konuşan TİKA Filipinler Koordinatörü Yeşim Baktır, "Bölgenin geçtiği bu tarihi süreçte Türk halkı adına ülkede ve bölgede gerçekleştirdiğimiz projeleri yardım olarak düşünmeyiniz. Biz sizlerle paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hasta bakımı, ameliyathane ve doktor odalarının olduğu klinikte, anestezi cihazı, kardiyak monitör, oksijen tankı ve ameliyat araç gereçleri de bulunuyor.

Filipinlerin en az gelişmiş bölgesi olan ve çoğunlukla Müslüman halkın yaşadığı Bangsamoro halkının yarısından çoğu sağlık hizmetlerine yeterli erişim sağlayamıyor.

Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin yaklaşık 40 yıl süren ve 120 bin kişinin ölümüne sebep olan çatışmaların ardından hükümet ile 2014'te başlattığı Bangsamoro Barış Süreci kapsamında, sağlık imkanlarının geliştirilmesi öncelikli konu başlıklarından biri olarak yer alıyor.

Kaynak: AA