SEİS 15 Yaşında

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Demir: 'SEİS, sektör olma bilincini yerleştirip, tıbbi cihaz üretimini geliştirmek için çalışmaktadır' 'Bu çalışmaları yaparken bütün hedefimiz, kuralları belirli, standartları yerleşik, şeffaf, rekabete açık, riskleri öngörülebilen bir ortamda üretimimizi ve ticari faaliyetlerimizi sürdürmek oldu'.

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, sendika olarak sektör olma bilincini yerleştirerek, tıbbi cihaz üretimini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bu çalışmaları yaparken bütün hedefimiz, kuralları belirli, standartları yerleşik, şeffaf, rekabete açık, riskleri öngörülebilen bir ortamda üretimimizi ve ticari faaliyetlerimizi sürdürmek oldu." ifadesini kullandı.

Demir, SEİS'in kuruluşunun 15. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, ilk genel kurulda alınan karar gereği Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonuna (TİSK) üye olduklarını ve "Türkiye" ibaresini kullanma izni aldıklarını hatırlattı.

SEİS'in, sağlık endüstrisindeki firmaların işveren sıfatıyla üye olabildikleri ve ülke çapında faaliyet gösteren bir sendika olduğuna dikkati çeken Demir, "SEİS, sektör olma bilincini yerleştirip, tıbbi cihaz üretimini geliştirmek için çalışmaktadır. Bu çalışmaları yaparken bütün hedefimiz, kuralları belirli, standartları yerleşik, şeffaf, rekabete açık, riskleri öngörülebilen bir ortamda üretimimizi ve ticari faaliyetlerimizi sürdürmek oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Demir, sektördeki üretici, bayi ve ithalatçı firmaları bünyelerinde bir araya getirerek, üyelerinin ekonomik ve sosyal konulardaki sorunlarını belirlediklerini ve çözümler üretmek için çalıştıklarını vurguladı. Ulusal sağlık politikalarının tespit edilmesi amacıyla oluşturulan her platformda yer alarak bu politikaların sektör açısından uygun çalışma zemini sağlaması yönünde çaba gösterdiklerine işaret eden Demir, üniversiteler ve çeşitli enstitülerle iş birliği yaparak sektördeki iş gücünün kalitesini yükseltmek amacıyla eğitim faaliyetleri de gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Demir, şunları kaydetti:

"Sağlık endüstrisini ilgilendiren konularda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla kitap, dergi ve broşür gibi yayınlarımız da devam ediyor. Ayrıca yurt dışındaki sektör temsilcisi sendika, dernek gibi kuruluşlarla çalışarak yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonlarında sendika üyelerine daha iyi seçenekler sunuyoruz. Bu amaçlarımız doğrultusunda çalışırken tüm ülke çapında faaliyet gösteren, ticari ve etik kurallara bağlı çalışan, ithalatçı, üretici ve bayi olan medikal firmaları aramızda görmek çalışma şevkimizi ve heyecanımızı artıracaktır."

Kaynak: AA