Pamukkale'ye Gelen Turist Sayısı Arttı

Pamukkale'ye gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 71 oranında arttı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Denizli'yi ve Pamukkale'yi etkin ve etkili bir şekilde tanıtmak amacı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında DENTUROD ile hayata geçirdiği "Termal İyi Gelir" Projesi'nin son tanıtım filminde ünlü manken Özge Ulusoy'un yer aldığı belirtildi.

Üç yılda 5 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği www.termaliyigelir.com sitesi ile Denizli'ye gelen turist sayısındaki artış oranının turizmcilerin yüzünü güldürdüğü dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

- İlk üç ayda 216 bin kişi geldi

"Turizmciler projenin meyvelerini 2018 yılında da almaya devam ediyor. Geçen yılın ilk üç ayında Pamukkale'ye gelen turist sayısı 143 bin 700 olarak belirlenirken, bu rakam 2018 yılının ilk üç ayında 216 bine ulaştı. Yılın ilk 3 ayında açıklanan rakamlar projenin başarısını da gözler önüne serdi. Termal İyi Gelir'in hayata geçtiği 2016 yılında Pamukkale'ye gelen turist sayısı 889 bin 931 iken bu rakam 2017'de 1 milyon 524 bin oldu.

Geçen yıl, bir önceki yıla göre Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 28 oranında artarken, Pamukkale'ye gelen turist sayısındaki artış ise rekor bir seviyede yükselerek yüzde 71 oldu. Beyaz cennet Pamukkale'ye gelen turist sayısındaki artış 'Termal İyi Gelir'in başarısını da gözler önüne serdi."

Kaynak: AA