Muğla'da Lise Öğrencilerine Yörük Kültürü Tanıtıldı

Fethiye'de lise öğrencilerine 'Milli Kültür ve Milli Değerlerimiz' projesi kapsamında yörük kültürü tanıtıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde lise öğrencilerine "Milli Kültür ve Milli Değerlerimiz" projesi kapsamında yörük kültürü anlatıldı.

Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Uygulama Okulu’nda düzenlenen şenlikte öğrencilere keşkek ve bulgur pilavı ikram edildi.

Nevruz ateşi yakılarak devam edilen etkinlikte Fethiye Belediyesi Mehter Takımı gösteri yaptı.

Bazı öğretmen ve öğrencilerin nevruz ateşinden atladığı etkinlikte, okul bahçesinde yörüklerin kullandığı el aletleri ve eşyaları sergilendi.

Şenliğe davet edilen pehlivanların güreşi de öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Şenlikte sunuculuk yapan Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, öğrencilere yörük kültürünü anlattı.

Okul Müdürü Demirhan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliği hazırladıkları "Milli Kültür ve Milli Değerlerimiz" projesi kapsamında yaptıklarını söyledi.

Proje kapsamında kış boyunca Muğla Sıtkı Koçman ile Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki akademisyenler ve Yörük Türkmen dernekleriyle öğrencilere eğitim verdiklerini belirten Yılmaz, "Eğitimin ardından bugün okulda bir meclis kurarak öğrencilere geleneksel yiyecekleri tattırdık. Yörük kıyafetlerini ve yöresel oyunları sergiledik. Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamak için birlik beraberliğimizi sağlamak anlamında kültür aktarımında bulunduk." diye konuştu.

Kaynak: AA