MATSO'dan Manavgat'a Üniversite Talebi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede artık bir üniversite kurulmasının zorunlu olduğunu belirterek, siyasilerden destek talebinde bulundu.

MATSO Başkanı Boztaş, oda yönetimini tanıtmak ve ilçenin üniversite talebini ortaya koymak amacıyla hizmet binasında basın toplantısı düzenledi.

Yeni MATSO yönetimini tanıtan Boztaş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen Yüksek Öğrenim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla Türkiye'de bazı büyük üniversitelerin bölünerek 20 yeni üniversite kurulacağını anımsattı.

Manavgat'ın, öğrenci yurtlarıyla, sosyal donatılarıyla var olan bir meslek yüksekokulu ve 2 fakültesiyle üniversiteyi hak ettiğini dile getiren Boztaş, "Bizim eksiğimiz, üniversite. Biz de Manavgat olarak üniversitemizi istiyoruz. Hak ettiğimiz üniversitenin bu meclis görüşmelerinde gündeme alınarak Manavgat'a üniversitenin kurulmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde yeni yönetimle hem Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu hem de Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretlerde olumlu görüş aldıklarını belirten Boztaş, "Hatta bazı üniversitelerde bölünmeye karşı ciddi anlamda tepki oluştuğu için rektörümüze talebimizi biraz da çekinerek söyledik. Ancak rektörümüz bu konuda endişemizin olmaması gerektiğini bize ifade etti." diye konuştu.

Gündemde 20 yeni üniversite kurulmasının bulunduğuna dikkat çeken Boztaş, şöyle devam etti:

"Konu tasarı halinde TBMM’de. Bizim talebimiz, bu tasarı kapsamına Manavgat’a da bir devlet üniversitesi kurulması yönünde madde konulması. Bu tasarıda Manavgat Üniversitesi de yer almalı. Tasarıda yer alması, üniversite hedefimizin daha kısa sürede gerçekleşmesi demek. Aksi takdirde tasarıda yer almayıp kanunlaşmazsa üçüncü bir fakültenin Manavgat’ta açılmasını beklemek zorunda kalacağız. Bizler her platformda bunu dillendirdik. Yine söylüyoruz. Ankara’da söyledik, siyasilerimize söyledik. Tüm çabamız, Manavgat Üniversitesi’nin kurulması. Siyasilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz."

Kaynak: AA