Lisanslı Depoculuk Tanıtım Ve Bilgilendirme Toplantısı

Sakarya Ticaret Borsası (STB) tarafından "Lisanslı Depoculuk Tanıtım ve Bilgilendirme" toplantısı düzenlendi.

Borsada yapılan toplantıda konuşan Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Derince Şube Müdürlüğü koordinesinde ve STB iş birliğiyle, ülke tarımına büyük katkı sağlayacak lisanslı depoculuk sisteminin üreticiye, tüccara ve sanayiciye getirdiği avantajlar ve TMO lisanslı depolarındaki alım uygulamasının ilgililere tanıtılması için bir araya geldiklerini söyledi.

Lisanslı depoculuğun tarım sektöründe yaygınlaşmasının üretici ve tüketici açısından önemli bir kazanç olduğunu belirten Sarı, "Dünya tarımsal ürün pazarlamasında önemli bir argüman olarak kendini gösteren Lisanslı Depoculuk, bugün dünyanın birçok tarım ülkesinde başarıyla uygulanmakta. Bu nedenle ülkemizde yeni yeni gelişmeye başlayan lisanslı depoculuğun ülkemizde de başarıyla uygulanacağından şüphemiz yok. Ekonomide küresel ölçekte yaşanan daralmalar ve bunun etkileri bizlere de yansıyor. Dolayısıyla yaptığımız işi sürekli geliştirmemiz ve hep bir adım daha ileri taşımamız gerekiyor. Üreticimiz ürettiği ürünlerin depolanması konusunda sıkıntı yaşamakta ve lisanslı depoculuğun eksikliğini bölgemizde hissetmekteyiz." diye konuştu.

Adem Sarı, lisanslı depolarda ürünlerin AB standartlarına göre tahlil edilerek stoklandığını ve ürünlerin kalitesinin bozulmadan korunduğunu dile getirdi.

Bu sistemin hububat ticaretini dar bir alandan çıkararak, daha geniş ticari alanlarda alım satım yapılmasına katkı sağlayacağını kaydeden Sarı, "Biz Sakarya Ticaret Borsası olarak kendimizi tarım topraklarının heba edilmemesine adadık. Bu konularla ilgili değerli üniversite hocalarımız, paydaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile çalışmalarımız devam ediyor. Buradan devlet büyüklerimize seslenmek istiyorum tarım topraklarımız, yani geleceğimiz yok olmasın. Gelin bu güzel topraklar yarınlarımıza, yani torunlarımızın daha yaşanabilir dünyada yaşamaları için kalsın. Şu ünlü söz sloganımız olsun, 'Toprağın dosta ihtiyacı var, ona dostça davranalım." ifadesini kullandı.

Daha sonra TMO Derince Şube Müdürü Zekeriya Çıldır, konuyla ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Müdürü Yusuf Çelebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yarımcısı İsmail Kaya, STB Meclis Başkanı Avni Uçar, STB Meclisi ve yönetim kurulu üyeleri ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA