Karamürsel'den Kısa Kısa

Karamürsel İlçesi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde görev yapan personel ile kurslara katılan kursiyerler piknikte bir araya geldi.

Altınova'daki Bayrak Tepe'de gerçekleştirilen etkinliğe katılan yaklaşık 100 usta öğretici ve kursiyer, eğlendi.

Karamürsel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yazıcı, yaptığı açıklamada, yoğun ve başarılı geçen bir eğitim öğretim döneminin sonuna yaklaşırken stres atmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Örgün eğitimin yanında yaygın eğitimin de önemine değinen Yazıcı, "El sanatları, dikiş, nakış, giyim, takı gibi değişik kurslarda eğitim gören kursiyerlerimiz hem boş zamanlarını verimli kullanıyor, hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Kurslarımızdan binlerce vatandaşımız yararlanıyor." diye konuştu.

- Ahmet Taşçı Spor Salonu açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Ford Otosan tarafından Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yaptırılan Baş Pehlivan Ahmet Taşçı Spor Salonu törenle açıldı.

Açılış programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Ali Kara, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Aksoy, törende yaptığı konuşmada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin spora ve sporcuya yönelik çalışmalarıyla örnek bir belediye olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da sporun önemine değinerek, inşa ettikleri salon sayesinde okulda eğitim alan öğrencilere sporu bir felsefe olarak yerleştireceklerini kaydetti.

Çocuklar için spor tesisleri yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak spor alanlarının çoğalması ve gençlik kamplarının sayısının arttırılması için yeni atılımlar yaptıklarını anlattı.

Kaynak: AA