Erzincan'da Fide Satışları Başladı

Erzincan Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce hazır fide satışlarına başlandı.

Müdürlük seralarında yetiştirilen yaklaşık 550 bin fide çeşidinin Erzincan ve çevre illerden gelen vatandaşlara satışına başlandı.

Enstitü Müdürü Birol Karadoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, domates, biber, patlıcan, karpuz ve kavun gibi bir çok fide çeşidi ürettiklerini belirtti. Karadoğan, kentin ikliminin sebzecilik ve meyvecilik açısından elverişli olduğunu söyledi.

Karadoğan, yaklaşık 550 bin civarında fide üretimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bu sene bahar aylarının gelmesiyle fide üretimlerimizi gerçekleştirdik. Hemen hemen her çeşit fide üretimi yapıyoruz. Vatandaşlarımız, domatesten bibere, patlıcandan kavun ve karpuza kadar her çeşit fideyi buradan temin edebilir. Fide fiyatlarımız uygun. 30 kuruş ile 60 kuruş arasında değişiyor." dedi.

Fide dikimi ve bakımıyla ilgili uyarılarda bulunan Karadoğan, şunları kaydetti:

"Tabii ki fideyi buradan alıp götürmekle iş bitmiyor. Bunu dikerken ve devamında bir takım yapılması gereken uygulamalar var. Özellikle fideyi götürüp diktikten sonra mutlaka hemen can suyunu vermelerini ve takip eden birkaç gün de buna devam etmelerini üreticilerimizden istiyoruz."

Kaynak: AA