Çanakkale Gezici Müzesi Akseki'de Ziyarete Açıldı

Çanakkale Gezici Müzesi, Akseki Belediyesinin katkıları ile ilçeye getirilerek ziyarete açıldı.

Akseki Belediyesine ait Marla Mutfağı'nda 4 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan müze için açılış töreni yapıldı.

Törene Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AK Parti Akseki İlçe Başkanı Veysel Demir, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Çanakkale Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Çanakkele Gezici Müzesi'nin İçişleri Bakanlığının da destekleriyle özel müzeler, koleksiyonerler ve köylülerin malzemelerinden oluşan ve Çanakkale'nin çok bilinmeyen yönlerini anlatan çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Müzenin 6 yıldır Türkiye'nin her yerini karış karış dolaştığını söyleyen Yürükaslan, şöyle devam etti:

"Türkiye'in dört bir yanına Çanakkale'yi ulaştırmaya çalışıyor. Ziyaretçilerine Çanakkale ruhunu anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyor. Buradaki amaç, Çanakkale'ye gidemeyen, oraları görme imkanı olmayan halka, özellikle öğrencilere Çanakkale ruhunu anlatmak, yakından göstermek ve bilinmeyen Çanakkale bilgilerini vermektir. Müzemizde bin parça görsel bulunmaktadır ve bunun yaklaşık 100'ü bugün Çanakkale'de dahi olmayan, Çanakkale tarihinin dahi çok yazmadığı, bilinmeyen bir Çanakkale dediğimiz, tarihin gizli kalmış belgeleridir. Biz bu görselleri tüm Anadolu'yu karış karış gezerek sergi halinde sizlere sunuyoruz. Bilinmeyen yönleri açısından müzemiz oldukça değerlidir ve çok önemlidir. Bu ruhu görmek, tanımak, yaşamak için herkes müzemizi ziyaret etmeli ve tarihi burada yaşamalıdır."

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Çanakkale Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan tarafından açılışa katılan protokole müze gezdirilerek bilgi verildi.

Müzeyi gezen Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, "Böyle güzel hizmeti insanların ayağına götürmek çok önemli. Tarihini bilmeyen geleceğe güvenle bakamaz. O nedenle yeni nesillere tarih bilinci kazandırmak anlamında bu gezici müze çok önemli bir fonksiyon ifa etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA