Balkanlardan İznik'e Kardeşlik Ziyareti

İznik Belediyesinin kardeş şehri olan Sırbistan'ın Sancak Bölgesi'ndeki Tutin şehrinde faaliyet gösteren İmam Hatip Lisesi öğrencileri İznik Belediyesini ziyaret etti.

İznik'e, okul müdürü Nusret Gusinac öncülüğünde gelen 80 kişilik heyet İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sumeya Gusinac ve Edita Mujoviç "Biz kısık sesleriz, Çanakkale Türküsü ve Dombıra" şarkılarını seslendirdi.

Ziyarette konuşan Sargın, "Tutin tarihine baktığınız zaman Sancak bölgesinde Osmanlı izlerini yaşayan ve yaşatan bir bölge. Bizlerin siz gençlerden isteğimiz bu kardeşliği devam ettirmeniz. Bizler aynı inancı yaşayan insanlarız. Bizim inancımız gereği tüm inananlar kardeştir. Ben bu vesile ile sizlere ilçemize hoş geldiniz diyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

Tutin İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Nusret Gusinac da yaptığı konuşmada, "Bizler iki kardeş ilçe olarak çok güzel duygular içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıl sizlerin heyetinizle birlikte Sırbistan'da okulumuzu ziyaret etmeniz bizleri çok memnun etmişti. Bizler de sizleri ziyaret ederek bu kardeşliğin pekişmesine destek olmak, katkı koymak istedik. Sizlere Tutin Belediye Başkanımız Kenan Hot Bey'in ve kardeşlerimizin selamlarını getirdik. İnşallah sizleri bir kez daha şehrimize davet ediyor ve ağırlamak istiyoruz." dedi.

Öğrenciler Balkan coğrafyasının sesi olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgilerini okudukları şiir ve türkülerle dile getirdi.

Sargın, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA