Bafra Atıksu Arıtma Tesisi Yenileniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Bafra Atıksu Arıtma Tesisinin inşaat, mekanik ve elektrik işleri olmak üzere günümüz teknolojisine uygun ekipman ve tasarım ile revize edileceğini bildirdi.

Demircioğlu, yazılı açıklamasında, Bafra'da belediye tarafından 20 yıl önce yaptırılan biyolojik atıksu arıtma tesisinin rehabilitasyon inşaatı çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Söz konusu inşaatın 7 milyon liraya mal olacağını vurgulayan Demircioğlu, "Bafra Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi rehabilitasyon inşaatı 7 milyon liraya mal olacak. İlçe merkezinin evsel nitelikli atık sularının arıtılması amacıyla 1998 yılında işletmeye alınan Fatih Mahallesinde yaklaşık 71 bin metrekare alan üzerine kurulan tesisin bakım ve onarımına karar verilmişti. İnşaat çalışmalarına 5 ay önce başlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Demircioğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yapılan ihale kapsamında mevcut atıksu arıtma tesisinin inşaat, mekanik ve elektrik işleri olmak üzere günümüz teknolojisine uygun ekipman ve tasarım ile revize edilecek. Tesisin bütünlüğü ve güvenliği açısından önem arz eden, bahçe duvarı inşaatı, tesisi oluşturan binaların su yalıtımları ve çatı aktarımları ile havuzların sıyırıcı köprü yürüyüş yollarının beton kaplama çalışmaları ve çitler tamamlandı. Çalışmaların 26 Eylül'e kadar tamamlanması hedefleniyor."

Kaynak: AA