Ardahan Devlet Hastanesi'nde 'SMS' Dönemi

Ardahan Devlet Hastanesi'nde başlatılan "SMS" uygulamasıyla, hastaların muayene randevuları, tahlil sonuçları ve reçeteleri cep telefonlarına gönderiliyor.

Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulaması kapsamında hastanede dijital dönüşüm ile kısa mesaj uygulamasının başladığını ve hastaların bu sistem üzerinden bilgilendirildiğini belirtti.

SMS uygulamasıyla hasta, personel ve hekimlerin işinin kolaylaştığına işaret eden Özdemir, uygulama ile hastalara daha hızlı hizmet verildiğini aktardı.

Hastaların uygulamadan son derece memnun olduklarını belirten hastane başhekimi Dr. Sefa Gül ise şunları kaydetti:

"Hastalarımız 1 gün öncesinden bilgisayarlı tomografi, MR randevularından haberdar oluyorlar. Aynı şekilde endoskopi planladığımız hastalarımızın da endoskopi için yapmaları gereken hazırlıkları hatırlattığımız kısa mesajlar da atıyoruz. Böylece hastalarımız, işlemlerinin daha konforlu ve kusursuz olmasına müsait olacak şekilde hazırlık yaparak geliyorlar. Buna ek olarak, bilgisayarlı tomografi ve MR raporları da hazırlanınca hastalarımız cep telefonu üzerinden SMS ile haberdar oluyorlar."

Gül, özellikle taşradan gelen hastalardan son derece olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA