Afyonkarahisar Film Festivali'ne Doğru

Afyonkarahisar Valisi Tutulmaz: 'Afyonkarahisar üç gün boyunca sinemaya doyacak. Halkımızı festival boyunca tüm etkinliklerde yanımızda görmek istiyoruz. Bizim tek gayemiz var, o da şehrimizin tanıtılması ve markalaşmasıdır' Festival Koordinatörü Civliz: 'Festivale kendi alanlarında çok ünlü sinemacılar, başarılı yönetmenler ve yıldız oyuncular katılacak. Festivalde Perihan Savaş ve Ali Uyandıran’a onur ödülü takdim edeceğiz'

Afyonkarahisar Film Festivali'ne Doğru
Afyonkarahisar'da 4-6 Mayıs'ta düzenlenecek Afyonkarahisar Film Festivali'nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Valilik toplantı salonunda düzenlenen programda, festival kapsamında yarışmaya 300’ün üzerinde kısa filmin müracaat ettiğini ve 20’sinin değerlendirmeye alındığını söyledi.

Festivalde 20 kısa filmin gösteriminin yapılacağını belirten Tutulmaz, "Bunların yanında uzun metrajlı filmler ile Yücel Çakmaklı'ya ait filmler de olacak. Afyonkarahisar üç gün boyunca sinemaya doyacak. Halkımızı festival boyunca tüm etkinliklerde yanımızda görmek istiyoruz. Bizim tek gayemiz var, o da şehrimizin tanıtılması ve markalaşmasıdır." diye konuştu.

- Buğday, Rüya ve Kalandar Soğuğu izlenebilecek

Afyonkarahisar Film Festivali Koordinatörü Süleyman Civliz de festivale sayılı günler kala halkın ilgisini çekecek etkinlikler organize ettiklerini anlattı.

Festivalde üç uzun metrajlı filmin yer alacağını aktaran Civliz, "Bunlar ulusal ve uluslararası alanda ödül almış filmler. Semih Kaplanoğlu’nun Buğday, Derviş Zaim’in Rüya ve Mustafa Kara’nın Kalandar Soğuğu filmleri, Afyon Park Cinemaximum’da 4 Mayıs’ta farklı seanslarda ücretsiz olarak gösterilecek. Filmlerin davetiyelerini halkımız yine aynı noktadan ücretsiz temin edebilecek." ifadelerini kullandı.

- Yücel Çakmaklı'ya festivalde önemli bir yer ayrıldı

Civliz, Afyonkarahisar’ın büyük bir değeri olan Yücel Çakmaklı'ya festivalde önemli bir yer ayrıldığını vurguladı. Çakmaklı’nın "Birleşen Yollar" ve "Bir Adam Yaratmak" filmlerinin gösterileceğine işaret eden Civliz, şunları kaydetti:

"Filmlerden sonra Yücel Çakmaklı sinemasına dair önemli isimlerle söyleşiler düzenleyeceğiz. Açılış ve kapanış programlarımız çok görkemli gerçekleşecek. Festivale kendi alanlarında çok ünlü sinemacılar, başarılı yönetmenler ve yıldız oyuncular katılacak. Festivalde Perihan Savaş ve Ali Uyandıran’a onur ödülü takdim edeceğiz. Üniversitedeki sinema bölümü öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları yapacağız. Şehrin her yerine yayılmış, kenti kucaklayan bir film rüzgarı esecek."
Kaynak: AA