(Özel) Atatürk Büstü Ve Dev Türk Bayrağıyla Trafikte Seyreden Motosiklet Sürücüsü Dikkat Çekti

İstanbul’da trafikte seyreden bir sürücü, motosikleti üzerinde taşıdığı Atatürk büstü ve dev Türk bayrağıyla dikkat çekti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yapılacak bir törene götürülen büst ve bayrağı gören diğer sürücüler motorcuya korna çalarak destek verdi.

(Özel) Atatürk Büstü Ve Dev Türk Bayrağıyla Trafikte Seyreden Motosiklet Sürücüsü Dikkat Çekti
İstanbul trafiğinde motosikleti üzerinde taşıdığı Atatürk büstü ile dev Türk bayrağı ile seyreden sürücü görenleri hem şaşırttı hem de takdirini topladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yapılacak bir törene götürülen büstü ve Türk bayrağını motosikleti üzerinde taşıyan sürücü çevrede bulunan vatandaşların ve diğer sürücülerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yolda seyir halinde olan diğer sürücüler de motosiklet sürücüne korna çalarak destek verdi.

Bir motor topluluğuna bağlı olan motosiklet sürücüsü Kamuran Uluyazı, Türk milleti için özel günlerde bu büstü ve bayrağı taşıdığı ve yapılan törenin ardından bir kortej şeklinde şehitliklere gidilerek orada da dua ettiklerini ve bunu yıllardır yaptıklarını belirtti.



“ Atatürk’ü başımızın üzerinde taşımamız gerekiyor”

Trafikte bulunan sürücülerin takdirini toplayan motor sürücüsü Kamuran Uluyazı, “Bu büstün çok büyük anlamı var, bu büstü ben çöpte bulmuştum. Güzelce temizledim, boyattım, parlattım ardından üzerindeki bu kaideyi oluşturdum. Burada motoruma bağlıyorum her resmi törenlerde bizler Atatürkçü olduğumuz için cumhuriyetçi olduğumuz için devamlı olarak sırtımızda taşıyoruz. Aslında başımızın üzerinde taşımamız gerekiyor çünkü bugünün anlamı o dönemde haydi yürüyelim arkadaşlar diyen bu adamların demesiyle başlamıştır. Cumhuriyetin ilanına kadar bu insanlar hep birlikte bir arada yürümüşlerdir. Savaşarak bizlere bu zaferi kazandırmışlar ve bizlere armağan etmişlerdir” dedi.



“Bizler bu etkinliği 10 senden fazladır yapıyoruz”

Türkiye Motorcular Platformu’nun özel günlerde etkinlikler yaptığını anlatan Uluyazı, “Türkiye Motorcular Platformu olarak her sene düzenlediğimiz 19 Mayıs, Cumhuriyet Bayramı, Zafer Bayramı, 23 Nisan gibi bizim için önemli olan günlerde devamlı olarak bu korteji oluşturuyoruz. Suadiye’den Edirnekapı şehitliğine kadar motorlarımızı sürüyoruz. Şehitlikte dualar okuyoruz orada ikramlarımız oluyor. Bizler bu etkinliği yaklaşık 10 seneden fazladır yapmaktayız. Bu etkinliğimiz kartopu misali giderek çoğalıyor. Bugün 2 -3 bin civarında motorcu olacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA