Kütahya Maden Ve Arkeoloji Müzesi 2019'Da Açılacak

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2019'da hizmete girmesi planlanan Maden ve Arkeoloji Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Kütahya - Eskişehir karayolunun 3. kilometresinde inşaatı devam eden müze hakkında bilgi veren Müze Müdürü Metin Türktüzün, 2019'da hizmete girmesi beklenen müzenin tamamlanmasıyla birlikte eserlerin daha sağlıklı ortamlarda sergileneceğini belirtti.

Vali Nayir, burada yaptığı açıklamada, 14 bin 500 metrekare kapalı alana inşa edilecek olan müzenin Kütahya'nın tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağına işaret ederek, "Eserlerimiz, Kütahya'mızın ölçeğine uygun özelliklerde inşa edilen müzede sergilenecek. Arkeoloji ve Maden Müzesi, sergi alanlarıyla ve gelen misafirlerimize yapabileceği ev sahipliğiyle Kütahya'mızın yüz akı olacak. Bu topraklardaki medeniyetleri, kültürü, tarihi mirası en güzel, en modern şekilde misafirlerimizi yormadan sunacağımız alanlar oluşacak." diye konuştu.

Yaklaşık 38 milyon liraya malolan Arkeoloji ve Maden Müzesi'nde, dinlenme, satış mekanları, kafeterya, çocuk oyun alanları, sürekli ve geçici sergi alanları ile konferans salonu bulunacağı bildirildi.

Kaynak: AA