Kocaeli İtfaiyesinden Orman Yangını Uyarısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, vatandaşlardan orman yangınları konusunda dikkatli olmarını istedi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, mangal, sigara ve rastgele atılan şişelerin orman yangınlarına davetiye çıkardığı belirtilerek, vatandaşların bu noktada dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Orman yangınlarında en hassas döneme girildiğine vurgu yapılan açıklamada, "Ormanları yangınlara karşı korumak için piknik ateşini kontrollü yakmak, ateşi tam olarak su dökerek söndürmek gerekiyor. Dikkatsizce bir davranış hektarlarca ormanı kısa sürede yok edebiliyor. Yangınlar her şeyden önce oksijen kaynaklarımız olan bitki örtüsünün yok olmasına neden oluyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Orman yangınları, yangın alanından kaçma olanağı olmayan tüm canlıları, yavrularını, yuvalarını ve hatta yumurtalarını bile yakarak yok olmalarına neden oluyor. Bitkilerin tohum ve fidelerini de yok eden yangın, bitkilerin ve hayvanların doğal yaşamını tamamen kökünden kazıyarak yok ediyor.

Yangın tarla ve bahçelerdeki ürünleri, ev, fabrika ve atölyeleri de yakarak maddi zararlara yol açabileceği gibi insan canını da tehdit ediyor. Bu nedenle yangın oluşturacak davranışlardan özenle kaçınmak gerekiyor. Orman yangını ile karşılaşıldığında mutlaka 112 Acil Yardım ve 177 Orman Yangın hattını arayarak ihbar verilmesi hayati önem taşıyor.​"

Kaynak: AA