Düşen Küba Uçağından 3 Kişi Sağ Kurtuldu

İlk uçuşunu 1979’da yapan yaşlı Boeing 737 yolcu uçağı üstünde 110 kişiyle Havana havalimanından kalmasından hemen sonra yandı. Müfettişler uçağın enkazında düşüş sebebini belirlemek için deliller topladı.

Düşen Küba Uçağından 3 Kişi Sağ Kurtuldu
Bu olayın, geçen 30 yıl içindeki en büyük havacılık felaketi olduğu ve bu kazanın 2010’den sonra meyana gelen 3. Kaza olduğu kaydedildi. Küba televizyonu 39 yaşındaki uçağın Küba’nın doğu kesimindeki Holguin’a gitmek üzere kalktığı sırada hava alanında havanın bulutlu ve yağmurlu olduğunu söyledi.



Arjantinli bir turist Brian Horanbuena “Çek-in yaptığımız sırada bir patlama sesi duyduk. Hava alanında ışıklar söndü. Dışarı baktığımızda yükselen siyah bir bulut gördük. Bize bir uçak düşüğü söylendi” dedi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, çoğu Kübalı olan 104 yolcu ve 6 mürettebatın içinde bulunduğu uçağın düşüş sebebini araştırmak için özel bir komisyon kurulduğunu söyledi.

Her şey organize edildi, yangın söndürüldü, uçaktan geri kalanlar tespit edildi” dedi.

Devlet tarafından işletilen Cubana hava yollarının genel olarak iyi bir güvenlik kaydı bulunduğu ancak gecikmeler ve uçuş iptalleri ile kötü şöhret yaptığı kaydedildi. Bakım problemleri sebebiyle Cubana hava yollarının birçok uçağı servisten kaldırdığı diğer hava yollarında uçak kiraladığı kaydedildi.
Kaynak: İHA