Batman'da İftar Çadırı İstemeyen Bir Gurup Belediye Personellerini Darp Etti

Batman Belediyesi, Mübarek Ramazan’ı Şerif dolayısı ile Atatürk Parkında her gün eş zamanlı olarak ta kenar semt mahallelerinde de iftar yemekleri tertip etmektedir. İftar çadırı Kurmak isteyen Belediye personeline kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edildi.

İftar çadırı kurmak için semte giden Belediye Görevlileri ile yemek dağıtımı için semte giden Kızılay Görevlileri, bir grup vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. Batman Belediyesinin iftar çadırını mahallelerinde istemediklerini belirten grup, görevlilerle tartıştı. Yaşanan tartışma, kavgaya dönüştü. 2 görevli, kafalarına aldıkları darbelerle yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman Belediyesi “18 mayıs 2018 cuma günü Bağlar Mahallesi’nde verilecek iftar yemeği hazırlıkları sürerken, kötü niyetli üç dört kişilik grup, yemek dağıtmakla görevli Kızılay görevlilerine iftar yemeğinin dağıtımını engellemek maksadıyla müdahale etmiş, üç Kızılay görevlisini darp etmek suretiyle yaralamışlardır. Kızılay görevlileri hastanede tedavi altına alınmışlardır. Birlik, beraberlik ve hoşgörü duygularıyla idrak ettiğimiz mübarek Ramazan ayında meydana gelen bu müessif olayın faillerini şiddetle kınıyoruz İftar yemeklerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonrada aziz Batmanlı hemşerilerimizle planlandığı şekilde devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA