AK Parti İzmir İl Başkanlığından 'Vefa' İftarı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından "vefa" iftarı programı düzenlendi.

İl Başkanlığı binasının bahçesinde düzenlenen iftar, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İftara katılanlar, orucunu açtıktan sonra hoca eşliğinde şükür duası yaptı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, iftar programında yaptığı konuşmada, "Vefa İftarı"nda 16 yıldan bu yana devam eden süreçte AK Parti teşkilatlarında görev almış kişileri bir arada görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

AK Parti'nin inandığı davada kızma, küsme ve dargınlık olmadığına dikkat çeken Şengül, "Geçen süreç içinde uzun yıllar koşturdunuz, gecenizi gündüze kattınız, elinizden geleni yaptınız. Bu süreç sonunda bazen aktif görevlerde olduk. Bazen de dışında. Dışında olduğumuzda 'Bize nasıl bakıyorlar' diye hiç umursamadık. Ben liderimi seviyorum. Türkiye'yi seviyorum. Gerisinin hiç önemi yok." diye konuştu.

Herkesin hata yapabileceğini belirten Şengül, hataları gözardı ederek dava için hizmet etmek gerektiğini vurguladı.

AK Parti'ye gönül vermiş kişilerin talimat beklemeden dava için çalışması gerektiğine işaret eden Şengül, şöyle konuştu:

"Bizim bağımsızlık mücadalemiz halen devam ediyor. Gelecekte çocuklarımıza müreffeh bir Türkiye bırakmak istiyorsak daha da çalışmalıyız. Bu coğrafyada mazlumların sesi oluyoruz. Bunu da liderimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Çok detaya girmeye gerek yok. Yükümüz çok ağır, hepimize çok önemli görevler düşüyor. Kendimizi ön plana çıkarırsak davaya ihanet etmiş oluruz."

AK Parti'nin İzmir'deki kurucu il başkanı ve 22. dönem AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ise, 2001'de yola çıktıklarında buraya geleceklerini hayal bile edemediklerini söyledi.

Siyasetin çok zor bir iş olduğunu ifade eden Katmerci, "Burada hepimizin siyasetle ilgili hatırası var. Bu günlere hep beraber geldik. Hepimizin hakları AK Parti'ye helal olsun." ifadelerini kullandı.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Aşlık da, bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'yi taşıdığını dile getirdi.

Bundan sonra ise çok çalışarak Erdoğan'ı teşkilatların taşıması gerektiğini vurgulayan Aşlık, "Bugüne kadar genel başkanımız bizi taşıdı. Bundan sonra da biz onu taşıyalım. Daha güzel işlere imza atsın." dedi.

İftara, AK Parti İzmir milletvekili aday adayı sanatçı İbrahim Tatlıses ve partililer katıldı.

Kaynak: AA