Ak-Kim Kimya'dan Kimya Fabrikasındaki Yangın İle İlgili Açıklama

Ak-Kim Kimya Kurumsal İletişim Müdürlüğü, bugün öğle saatlerinde şirketin Yalova’daki Kimya Fabrikası’nda çıkan yangın ile ilgili açıklama yaptı.



Türkiye’nin en büyük kimyasal üretim tesislerinden birisi olan Akkök Şirketler Grubu’na ait Ak-Kim Kimya Fabrikası’nda bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle fabrikanın depo kısmında çıkan yangına Yalova İtfaiyesi ile Altınova ve Çiftlikköy ilçe itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

Ak-Kim Kimya Kurumsal İletişim Müdürlüğü konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yalova’da faaliyet gösteren Ak-Kim Kimya fabrikamızdaki bir tesisin deposunda saat 12:40 sıralarında nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıkmıştır. İtfaiye ekiplerinin anında müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alınmış olup; olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır. Yangının çıkış nedeniyle ilgili detaylı çalışmalarımız sürmektedir".
Kaynak: İHA