Tuzla'daki Kimyasal Koku Soruşturmasında 11 Şüpheli Serbest Bırakıldı

Tuzla’da çok sayıda kişinin etkilenmesine yol açan kimyasal kokuya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheli serbest bırakıldı.

Tuzla’da 25 Aralık 2017 tarihinde 97 kişinin etkilenmesine neden olan kokuya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında kamyon şoförleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. İSKİ’de mühendis olarak görev yapan E.Ş. ve R.K., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

4 şüpheli hakkında tutuklama talebi

Savcı, 4 şüpheliyi “taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan tutuklama, “çevreyi kasten kirletme” suçundan da adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti. 5 şüpheli ise adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi.

9 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler C.K.,M.A., E.K. ve H.K.’nın mağdurlara eşit miktarda ödenmek üzere savcılık dosyasına 7 bin 250’şer lira para yatırmalarına karar verdi. Bu şüpheliler hakkında yurt dışı yasağı ve haftada 3 gün karakola giderek imza atmak şartıyla adli kontrol hükümleri uygulandı.

Ayrıca şüpheliler O.T., M.A.A., M.K., M.A. ve T.Ç. haklarında yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Mahkeme, öte yandan 9 şüphelinin İSKİ’nin vereceği her türlü işi yapmaları ve İSKİ’nin düzenlediği bütün seminerler ve toplantılara katılmalarına karar verdi.
Kaynak: İHA