'Onların Hedefi Kudüs Filan Değil, Biziz'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: 'Çok iyi biliyoruz ki Suriye'yi, Irak'ı bitirdikten sonra sırayı bize getirecekler. Onların hedefi Kudüs filan değil, biziz. Tek hedef var, o da bu milletin arka planda ve 3. dünya ülkesi olması' 'Birilerinin ürettiği teknolojiyi kullanan ve birilerinin kurduğu ekonomik dünyaya tabi olan bir Türkiye istiyorlar. Biz tabi olamayız, istesek de olmayız. Bizim genetiğimiz buna aykırı. Anadolu coğrafyası, zayıf hiçbir milleti bugüne kadar kabul etmedi'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Çok iyi biliyoruz ki Suriye'yi, Irak'ı bitirdikten sonra sırayı bize getirecekler. Onların hedefi Kudüs filan değil, biziz. Tek hedef var, o da bu milletin arka planda ve 3. dünya ülkesi olması." dedi.

Bakan Zeybekci, beraberinde Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da olduğu heyetle Denizli Büyükşehir Belediyesinin Aktepe Mahallesi'nde düzenlediği iftar programına katıldı.

Daha sonra Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Turgut Devecioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle Şirinköy Mahallesi'ndeki kafede bir araya gelen Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, kentte söz verip yapmadıkları bir şey bulunmadığını söyledi.

Zeybekci, ülkede de büyük işler başardıklarını belirterek, "Siz onların hepsini görüyorsunuz, o hayatın içinde yaşıyorsunuz. El açan Türkiye'den, bugün kendi dünyasını kendisi kurabilen konuma geldik." diye konuştu.

Türkiye'de 100 liralık verginin 87 lirasının faize gittiği dönemler olduğunu hatırlatan Zeybekci, üç gün sonrasını göremeyen ülkenin bugün bütün ihanetlere rağmen satın alma paritesine göre dünyanın 13'üncü, nominal milli gelire göre ise 17'nci büyük ekonomisi haline geldiğini bildirdi.

Zeybekci, Türkiye'nin 2002 yılında 230 milyar dolar olan milli gelirinin bugün 870 milyar dolara yükseldiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"O dönem 36 milyar dolar olan ihracat 161,5 milyar dolara geldi. Yeter mi? Yetmez. Neden yetmez? Biz bunu fasoncu bir ülke olarak yaptık. Başkalarının tasarladığı, markasına ve patentine sahip olduğu bir dünyada bize verdikleri işleri yaparak geldik. Şimdi artık yeni dönemde kendi tasarladığı, markasına ve patentine sahip olduğu, A planından B planına geçmiş, tam bağımsızlık yolunda hızla ilerleyen Türkiye'ye doğru gidiyoruz. Onun için başımıza bunlar geliyor."

- "Türkiye, kimsenin tahmin edemeyeceği şeyleri başaracak"

Türkiye'nin bu coğrafyada kendisine söylenen her şeyi kabul etmesinin istendiğini vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Asla kabul etmeyeceğiz. Çok iyi biliyoruz ki Suriye'yi, Irak'ı bitirdikten sonra sırayı bize getirecekler. Onların hedefi Kudüs filan değil, biziz. Tek hedef var, o da bu milletin arka planda ve 3. dünya ülkesi olması. Birilerinin ürettiği teknolojiyi kullanan ve birilerinin kurduğu ekonomik dünyaya tabi olan bir Türkiye istiyorlar. Biz tabi olamayız, istesek de olmayız. Bizim genetiğimiz buna aykırı. Anadolu coğrafyası zayıf hiçbir milleti bugüne kadar kabul etmedi. Vahşi bir at gibi, üzerine binen o binici sağlam ve güçlü olmalı, sıkı durmalı, durmazsa atar geçer. Tarihe şöyle bakarsak, üstünden çok attıkları var. Elhamdülillah binlerce yıldan beri biz bu coğrafyadayız ve binlerce yıl, kıyamete kadar olmaya devam edeceğiz."

Türk-İslam coğrafyasının çadır direğinin Türkiye olduğunu dile getiren Zeybekci, onun için yeni döneme çok önem verdiklerini söyledi.

Zeybekci, 16 Nisan halk oylamasından çıkan kararın milletin menfaatine olduğunu belirterek, 24 Haziran'daki seçimlerin önemine dikkati çekti.

Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Hatırlayın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçimi gündeme getirdiği gün ilk açıklamayı yapan bu kardeşiniz oldu. Bu bizim menfaatimizedir. Bir an önce belirsizlikler bitmeli. Yolumuza, önümüze bakmamız lazım. Çünkü seçim bir kere konuşulduğu zaman bir daha ondan geri dönüş olmaz. Yapacaksak bunu biran önce yapmamız ve işimize bakmamız lazım. İnşallah yeni dönemde Türkiye hiç kimsenin tahmin edemeyeceği şeyleri başaracak."

Zeybekci, bu ay seçilen DESOB Başkanı Devecioğlu ve yönetimine "Hayırlı olsun" dileklerini de iletti.

Kaynak: AA