Öğretmenlerden Oluşan 65 Kişilik Halk Oyunları Ekibi

Gaziantep'te Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen halk oyunları kursunda bir araya gelen 65 öğretmen, kurdukları ekiple Gaziantep başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait oyunları sergiliyor Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Göçmen: 'Bu iş tamamen gönüllülük esaslı. Ne biz ne de onlar bir ücret talep etmedi. Eğlenmek, stres atmak için geldiler, çok mutlular' Öğretmen Eyüp Güneşler: 'Gaziantep yöresi başta olmak üzere Türkiye'nin değişik yerlerinden oyunlar oynuyoruz. Çok zevkli bir iş. Sosyal etkinlik oluyor. Hem spor yapıyoruz, hem eğleniyoruz'

Öğretmenlerden Oluşan 65 Kişilik Halk Oyunları Ekibi
FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen halk oyunları kursunda bir araya gelen öğretmenler, 65 kişilik ekip oluşturdu.

Boş vakitlerini değerlendirmek için halk oyunları kursuna katılan öğretmenler, tutkuya dönüşen hobileri için büyük emek harcıyor.

Büyük bir titizlikle hazırlanan ekip, "Harman" adlı gösterilerini kentteki etkinliklerde sergilemek istiyor.

Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Göçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce düzenledikleri kursa devam eden 65 öğretmenle, 6 ay önce halk oyunları ekibi kurduklarını söyledi.

Halk oyunlarının terapi gibi olduğunu ifade eden Göçmen, şöyle devam etti:

"Kurduğumuz ekip aylardır çalışıyor. Gaziantep başta olmak üzere Diyarbakır, Aydın, Bolu yörelerine ait oyunları oynuyorlar. Severek geliyorlar ve çok çalışıyorlar. Zaten ekibi onların isteği üzerine kurduk. Öğretmenlerimiz etkinliklerde de kendilerini göstermek istiyorlar. Biz de ekibimizi Cumhuriyet Bayramı, Öğretmenler Günü gibi özel günlerde çıkartmak istiyoruz. Bu iş tamamen gönüllülük esaslı. Ne biz, ne de onlar bir ücret talep etmedi. Eğlenmek, stres atmak için geldiler, çok mutlular."

- "Hem spor yapıyoruz, hem eğleniyoruz"

Kursiyerlerden Tuğba Apaydın ise 4 yıldır kentte Türkçe öğretmenliği yaptığını kaydederek, 3 yıldır kursa devam ettiğini belirtti.

Ortaokuldan beri halk oyunları oynadığını anlatan Apaydın, "Gaziantep yöresi başta olmak üzere Diyarbakır, Denizli'ye ait yörelerden oyunlar oynuyoruz. Disiplinli bir şekilde devam ediyoruz. Çok mutluyuz, eğleniyoruz, kafa dağıtıyoruz." dedi.

Öğretmen Eyüp Güneşler de sınıf öğretmeni olduğunu, 2 yıldır halk oyunları oynadığını kaydederek, "Gaziantep yöresi başta olmak üzere Türkiye'nin değişik yerlerinden oyunlar oynuyoruz. Çok zevkli bir iş. Sosyal etkinlik oluyor. Hem spor yapıyoruz, hem eğleniyoruz. Öğrencilerime de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda oynattım. Onlar da bizden görünce yapmak istiyorlar. Çok zevk alarak yapıyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA