HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Açıklaması 'Ülkemizin Geleceği Ve Milletimizin Umudu Gençlerimizin Omuzlarında Yükselecektir'

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Genç nesil yarınlarımızın teminatıdır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin umudu gençlerimizin omuzlarında yükselecektir” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu. Gençlerin yarınların teminatı olduğunu ifade eden Arslan, "Dünya ülkelerine bakıldığı zaman genç nüfusa sahip olmak Türkiye için oldukça büyük bir avantajdır. Bu avantajı kullanabilmek için çok çalışmak ve bu amaca uygun politikalar üretmek gerekmektedir. Mesleki yeterliliğe sahip, eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen ve gelişmiş bir gençlik Türkiye’yi daha yüksek hedeflere taşıyacaktır. Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine güçlü, özgür ve özgüveni yüksek genç bireylerle ulaşacaktır. Türkiye’nin daha aydınlık yarınlara ulaşması için en büyük umudumuz, en büyük gücümüz gençlerimizdir. Ecdadımızın bizlere en büyük emaneti olan aziz vatanımızı, tarihine ve değerlerine sahip çıkarak, ülkemizi daha güzel günlere taşıma gayreti içerisinde olan bireylerin yetişeceğine gönülden inanıyoruz. Ülkemizin geleceği, milletimizin umudu olan gençlerimizin omuzlarında hızla yükselecektir. Gençlerimizin tarihten aldıkları ilhamla ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaklarına olan inancımız tamdır. HAK-İŞ olarak bir ülkenin uzun vadeli olarak ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en önemli zenginliğinin iyi eğitilmiş ve istihdama kazandırılmış genç insan kaynağı olduğuna yürekten inanıyoruz. Gençlerin sorunlarını önemsiyor ve öncelikli olarak görüyoruz. Bu anlamda HAK-İŞ olarak proje bazlı çalışma kültürü doğrultusunda, sendikal mücadelemizle birlikte, ülkemiz çalışma hayatının bugünkü ve gelecekteki sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgün proje çalışmalarına imza atarak birçok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda gençleri odak noktamızda bulunduruyoruz" dedi.

HAK-İŞ olarak başta üniversite gençliği olmak üzere tüm gençlerle yakın bir ilişki ve işbirliği içerisinde olduklarını kaydeden Arslan, "Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarda üniversite öğrencilerine düzenli staj programları çerçevesinde aktif çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapıyor ve herkesin yapmasını istiyoruz. HAK-İŞ olarak genç kadın ve erkek nüfusu sendikal hareketin geleceğinin şekillenmesinde önemli belirleyici etkenler olarak görüyoruz. Genç nüfusun örgütlenmesinin artırılması için sendikal kültürle tanıştırılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü gençliğin örgütlenmesinin toplumun her yönüyle örgütlenmesinin de önünü açacağını düşünüyoruz. Genç neslimiz 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara inmiş, korkusuzca tankların, uçakların, darbecilerin karşısında tüm cesaretiyle dimdik ayakta durmuştur. Gençlerimiz o gece milli iradeye sahip çıkmış, vatanına, milletine, bayrağına olan inancını bir kez daha apaçık tüm dünyaya göstermiştir. Millet iradesinin sandığa yansıması en demokratik konudur. Gençlerimizin 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde sandığa giderek ülkemizin geleceği için oy kullanmaları büyük bir vatandaşlık görevidir. Gençlerimizin 18 yaşında seçilme hakkını elde etmelerini ülkemiz için önemli buluyoruz. Genç beyinlerin aktif olarak siyasetin içerisinde yer alması demokrasimizin güçlenmesi ve gençlerin ülkenin geleceğinde aktif rol alması açısından önemli bir adım olacaktır. 24 Haziran seçimlerinin başarılı bir şekilde sonuçlanacağına ve millet iradesinin bir kez daha tecelli edeceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü milletimizin iradesinin üzerinde herhangi bir irade tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA